Keefiritarretised kumkvaadikompotiga

Itaalia kuulsa desserdi panna cotta põhimõttel valmistatud tarretised - koore eelnev kuumutamine annab magustoidule mõnusa maitsenüansi. Meie kasutasime silikoonist muffinivorme, aga võid teha desserdi ka pokaalidesse.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g keefirit

200 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

100 g suhkrut

1 vanillikauna seemned

4 želatiinilehte või 1 sl -pulbrit

Kumkvaadikompott:

200 g kumkvaate e. kinkaneid

200 ml vett

75 g suhkrut

2 sl Cointreau'd

Valmistamine

Valmista esmalt tarretised. 

Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema. 

Kuumuta rõõsk koor ja suhkur väikeses potis, kuni suhkur on sulanud. Tõsta tulelt, siis sega juurde kuivaks pigistatud pehmed želatiinilehed.  

Sega õrnalt juurde keefir, siis jaota segu pokaalidesse või silikoonist vormidesse. Tõsta külmkappi või jahedasse sahvrisse tarretuma.

Kumkvaadikompoti valmistamiseks lõika kumkvaadid viiludeks, eemalda seemned. 

Kuumuta potis vesi ja suhkur, kuni suhkur on sulanud.  Lisa kumkvaadiviilud, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 15-20 minutit, kuni kumkvaadid on pehmed ja kompott kergelt siirupine. Tõsta tulelt, sega sisse apelsiniliköör ja lase veidi jahtuda. 

Serveerimiseks kummuta tarretised magustoidutaldrikutele (pokaalidesserdi puhul pole seda teha vaja), tõsta peale kumkvaadikompott ja serveeri.

Loe veel:

Idee siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 06.09.2020 19:20

Väga tore dessert!

Pellenovelle
postitatud 07.12.2020 22:17

Väga isuäratavad!