500 g keefirit
200 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
100 g suhkrut
1 vanillikauna seemned
4 želatiinilehte või 1 sl -pulbrit
Kumkvaadikompott:200 g kumkvaate e. kinkaneid
200 ml vett
75 g suhkrut
2 sl Cointreau'd
Valmista esmalt tarretised.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette ligunema.
Kuumuta rõõsk koor ja suhkur väikeses potis, kuni suhkur on sulanud. Tõsta tulelt, siis sega juurde kuivaks pigistatud pehmed želatiinilehed.
Sega õrnalt juurde keefir, siis jaota segu pokaalidesse või silikoonist vormidesse. Tõsta külmkappi või jahedasse sahvrisse tarretuma.
Kumkvaadikompoti valmistamiseks lõika kumkvaadid viiludeks, eemalda seemned.
Kuumuta potis vesi ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Lisa kumkvaadiviilud, alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 15-20 minutit, kuni kumkvaadid on pehmed ja kompott kergelt siirupine. Tõsta tulelt, sega sisse apelsiniliköör ja lase veidi jahtuda.
Serveerimiseks kummuta tarretised magustoidutaldrikutele (pokaalidesserdi puhul pole seda teha vaja), tõsta peale kumkvaadikompott ja serveeri.
Idee siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Keefiritarretised kumkvaadikompotiga
Itaalia kuulsa desserdi panna cotta põhimõttel valmistatud tarretised - koore eelnev kuumutamine annab magustoidule mõnusa maitsenüansi. Meie kasutasime silikoonist muffinivorme, aga võid teha desserdi ka pokaalidesse.