Lihtne peedihoidis igaks elujuhtumiks

See universaalne minimalistlik peedihoidis sobib nii boršipõhjaks kui salatiks, nii sakuskaks kui ka võileiva peale.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2,5 kg punast peeti

150 ml toiduõli

2 kuhjaga tl jämedat soola

6 triiki sl suhkrut

2 tl sidrunhapet või 2 suure sidruni mahl

Valmistamine

Pese peedid, pane potti, lisa vesi ja keeda pehmeks. Jahuta jooksva külma vee all, nõruta ja koori. Riivi peedid jämeda riiviga (kui kasutad selleks köögikombaini, lõika peet esmalt sobiva suurusega tükkideks). 

Pane riivitud peedid potti, lisa õli, sool, suhkur ja sidrunhape/sidrunimahl. Sega läbi, siis kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 15 minutit. 

Pane saadud peedisegu steriliseeritud purkidesse, surudes salatit tihedasti kokku, et õhumulle sisse ei jääks. Sulge purgid hoolega. Hoia jahedas.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 11.11.2020 21:40

See on niisama ka mõnus süüa aga piisavalt mahe, et kasutada kõikvõimalikes toitudes keedetud ja riivitud peedi asemel. Väga hea leid.

Tiina
postitatud 02.09.2023 19:30

Originaalis on soola 2 kuhjaga teelusikat, mitte supilusikat!

Pille
postitatud 03.09.2023 13:05

On tõesti, Tiina! Parandan ära. Vabandused ja suur aitäh vihje eest!

Tiina
postitatud 04.03.2024 11:09

Hea võimalus peete hoidistada, talvel mugav igale poole kasutada, aga hoida tuleb purke külmkapis. Mul läksid paar purki soojas keldris kiiresti käärima.