2,5 kg punast peeti
150 ml toiduõli
2 kuhjaga tl jämedat soola
6 triiki sl suhkrut
2 tl sidrunhapet või 2 suure sidruni mahl
Pese peedid, pane potti, lisa vesi ja keeda pehmeks. Jahuta jooksva külma vee all, nõruta ja koori. Riivi peedid jämeda riiviga (kui kasutad selleks köögikombaini, lõika peet esmalt sobiva suurusega tükkideks).
Pane riivitud peedid potti, lisa õli, sool, suhkur ja sidrunhape/sidrunimahl. Sega läbi, siis kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 15 minutit.
Pane saadud peedisegu steriliseeritud purkidesse, surudes salatit tihedasti kokku, et õhumulle sisse ei jääks. Sulge purgid hoolega. Hoia jahedas.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
See on niisama ka mõnus süüa aga piisavalt mahe, et kasutada kõikvõimalikes toitudes keedetud ja riivitud peedi asemel. Väga hea leid.
Originaalis on soola 2 kuhjaga teelusikat, mitte supilusikat!
On tõesti, Tiina! Parandan ära. Vabandused ja suur aitäh vihje eest!
Hea võimalus peete hoidistada, talvel mugav igale poole kasutada, aga hoida tuleb purke külmkapis. Mul läksid paar purki soojas keldris kiiresti käärima.
Lihtne peedihoidis igaks elujuhtumiks
See universaalne minimalistlik peedihoidis sobib nii boršipõhjaks kui salatiks, nii sakuskaks kui ka võileiva peale.