Kõrvitsa-amarandipuder

Kasuta keegelkõrvitsat (ingl. k. 'butternut squash')

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 ml amarandiseemneid

500 ml vett

750 g keegelkõrvitsat

4 sl peenelt riivitud parmesani juustu

40 g võid

12 värsket salveilehte

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa amarant. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda amaranti tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni amarant on pehme ja vesi imendunud.

Koori keegelkõrvits, lõika 2 cm kuubikuteks. Pane keeva vee kohale asetatud metallsõelale või aurutusrestile ning küpseta kuumas aurus 15 minutit,  kuni kõrvitsakuubikud on pehmed. Lase veidi nõrguda, siis pane suurde kaussi ja tambi pudrunuiaga katki.

Sega kõrvitsapüree ja riivitud juust amarandi hulka. Kuumuta tasasel tulel segades 1-2 minutit, kuni roog on ühtlaselt segunenud. Maitsesta soola-pipraga.

Sulata või väikesel praepannil keskmisel kuumusel. Lisa salveilehed, alanda kuumust. Prae 2-3 minutit, kuni salveilehed on krõbedad ja või kuldne. Nirista amarandipudrule, soovi korral puista peale veel parmesani.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR