Kollase peedi kreemsupp

Põnev peedipüreesupp, mis sobiks hästi ka pidulikumaks eelroaks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g kollast peeti

2 šalottsibulat

1 küüslauguküüs

1 sl võid

1 tl tüümiani

2 dl kuiva valget veini

1,3 l kana- või köögiviljapuljongit

1 dl crème fraîche'i

0,5 sidruni mahl

soola

Valmistamine

Koori peedid ja sibul, lõika peenikesteks viiludeks. Haki küüslauguküüs. 

Kuumuta potis või, lisa peet, sibul ja küüslauk ja prae kergelt läbi. Lisa tüümian, vein ja seejärel puljong. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 30 minutit.

Püreesta saumikseriga, siis lisa crème fraiche.. Kuumuta läbi, maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Kui supp liiga paks tundub, siis vedelda vähese veega.

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta kindlasti köögiviljapuljongit. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR