Vaarikaäädikas

Kogus
3 dl
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

300 g värskeid või külmutatud vaarikaid

300 g valge veini äädikat

50 g suhkrut

Valmistamine

Pane (sulatatud) vaarikad roostevabast terasest või klaasist kaussi ning suru kergelt pudrunuia või kahvliga. Kalla peale veiniäädikas, sega läbi, kata kauss kinni ja pane vähemalt 2-3 päevaks tõmbama. Sega aeg-ajalt.

Seejärel kalla kahekordse marliga kaetud või lihtsalt tihedale sõelale ning lase 2-3 minutit nõrguda. Ära ise pressi, siis saad hägusa äädika!

Kalla nõrutatud äädikas potti, lisa suhkur. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase umbes 10 minutit tulel podiseda. 

Villi steriliseeritud pudelitesse. 

Kui kaua vaarikaäädikas säilib?

  • Jahedas hoiukohas säilib vaarikaäädikas kuni aasta aega. 

Kuidas vaarikaäädikat kasutada?

  • Valik vaarikaäädikaga retsepte Nami-Namis
  • Nirista näiteks vanillijäätisele
  • Kasuta näiteks limonaadipõhjana - kalla jääga täidetud klaasi veidi vaarikaäädikad, täida klaas limonaadi või mulliveega
  • Kasuta salatikastmetes, eriti spinatiga või rohelise salatiga. 

Nipid ja soovitused:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.07.2019 09:01

Ma olen kasutanud seda nüüd igasugu salatikastmete maitsestamiseks ja praetud kanamaksa juures. Imeilus värv!