Singapuri vürtspähklid

Retsepti autorid kinnitavad, et need vürtsikas pähklid sobivad eriti hästi jalgpallifännidele teleka ette :D

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

250 ml maapähkliõli

250 g väikeseid punase kestaga maapähkleid (arahhis)

250 g röstimata india pähkleid

2 muljutud küüslauguküünt

6 väikest kuivatatud tšillikauna

1,5 sl kecap manis (indoneesia vürtsikaste)

2 kahvrilaimilehte

Valmistamine

Eemalda kahvrilaimilehtedelt puine keskmine leheroots, lõika lehed peenikesteks ribadeks. 

Kuumuta vokkpann keskmisel kuumusel. Lisa maapähklid ja prae, kuni pähklid on kuldsed. Tõsta pähklid kurnlusikaga õlist välja ja tõsta köögipaberile nõrguma. 

Prae samal moel india pählid kuldseks, tõsta kurnlusikaga köögipaberile nõrguma. 

Jäta pannile 2 sl õli, ülejäänud kalla minema. Lisa pannile küüslauguküüned ja tšillikaunad ning prae keskmisel kuumusel, kuni küüslauk on kuldne. Lisa kecap manis, praetud pähklid ning kahvrilaimilehed. Prae segades umbes minut aega.

Võta pähklid tulelt ja lase jahtuda. Serveeri joogi kõrvale. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR