400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
100 g suhkrut
100 ml + 1 sl leedriõiesiirupit
1,5 sl sidrunimahla
300 g puhastatud tikreid
1 tl maisitärklist
Pane rõõsk koor ja 25 g suhkrut potti ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 2 minutit. Siis sega juurde 100 ml leedriõiesiirupit ning keeda veel 30 sekundit. Tõsta pott tulelt, sega juurde 1 sl sidrunimahla. Kata pealt toidukilega ning lase jahtuda.
Pane puhastatud tikrid teise potti koos ülejäänud suhkruga (75 g), 0,5 sl sidrunimahla ning 2 sl veega. Kuumuta läbi, siis lase tasasel tulel podiseda 8-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni tikrid on katki keenud.
Sega 1 tl maisitärklist 1 sl veega pastaks, siis sega see tikrite hulka ja kuumuta minut aega, kuni tikrisegu pakseneb. Lisa 1 sl leedriõiesiirupit ning jaota paks tikrikissell kuue magustoidupokaali või -kausikese põhjale. Lase jahtuda.
Kalla jahtunud leedriõiekreem jahtunud tikritele. Tõsta vähemalt 4 tunniks või isegi kuni 48 tunniks ehk 2 ööpäevaks külmkappi tahenema.
Serveeri nt mandliküpsistega.
Retsept siit.
Väga mõnus kooslus, leeder ja tikrid tõewsti sobivad omavahel. Posset-tüüpi kreemid on mõnusalt kreemjad.
Tikri-leedridesserdid
Suvine tikridessert.