Tikri-leedridesserdid

Suvine tikridessert.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

100 g suhkrut

100 ml + 1 sl leedriõiesiirupit

1,5 sl sidrunimahla

300 g puhastatud tikreid

1 tl maisitärklist

Valmistamine

Pane rõõsk koor ja 25 g suhkrut potti ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 2 minutit. Siis sega juurde 100 ml leedriõiesiirupit ning keeda veel 30 sekundit. Tõsta pott tulelt, sega juurde 1 sl sidrunimahla. Kata pealt toidukilega ning lase jahtuda. 

Pane puhastatud tikrid teise potti koos ülejäänud suhkruga (75 g), 0,5 sl sidrunimahla ning 2 sl veega. Kuumuta läbi, siis lase tasasel tulel podiseda 8-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni tikrid on katki keenud. 

Sega 1 tl maisitärklist 1 sl veega pastaks, siis sega see tikrite hulka ja kuumuta minut aega, kuni tikrisegu pakseneb. Lisa 1 sl leedriõiesiirupit ning jaota paks tikrikissell kuue magustoidupokaali või -kausikese põhjale. Lase jahtuda. 

Kalla jahtunud leedriõiekreem jahtunud tikritele. Tõsta vähemalt 4 tunniks või isegi kuni 48 tunniks ehk 2 ööpäevaks külmkappi tahenema. 

Serveeri nt mandliküpsistega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.07.2019 22:41

Väga mõnus kooslus, leeder ja tikrid tõewsti sobivad omavahel. Posset-tüüpi kreemid on mõnusalt kreemjad.