3 suurt sidrunit
suur peotäis mündilehti (u 30-40 lehte + kaunistamiseks)
200 g suhkrut
200 ml vett
tavalist või mullivett
jääd
Variant 1 (siirupiga):
Keeda esmalt suhkrust ja veest siirup (sega potis, kuumuta keemiseni, sega, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta tulelt ja lase jahtuda). Võid siirupisse lisada ka mündivarred, et need maitset annaks.
Pese sidrunid hoolega sooja vee all puhtaks. Lõika pooleks, pressi välja mahl.
Sega jahtunud siirup ja sidrunimahl ning serveeri kas rohke jääga VÕI pane koos jääkuubikutega kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks.
Variant 2 (suhkruga):
Pane kõik komponendid (jää, vesi, suhkur, tükeldatud sidrunid ja mündilehed) kannmikserisse. Kata mikser kaanega ning töötle jook ühtlaseks kihisevaks-vahutavaks joogiks. Maitse ja lisa vajadusel veel suhkrut või mündilehti, siis lülita kannmikser uuesti sisse.
Kalla jook läbi peene sõela või marli serveerimiskannu. Lisa kaunistuseks mõned terved mündilehed. Kata kann kinni ja hoia serveerimiseni külmkapis.
Enne serveerimist võid korra veel sõelast/marlist läbi kallata.
Retsept siit ja siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Limonana
Araabiapärane vahutav mündi-sidrunilimonaad. Seda jooki saab valmistada mitmel moel - kasutades suhkrut, mündimaitselist suhkrusiirupit või püreestatud mündilehtedega. Jooki võib serveerida jääkuubikutega või peenestada slushie-tüüpi jäiseks joogiks. Sel juhul on vaja korraliku võimsusega kannmikserit! Nimi "limonana" tuleb heebrea keelest, kus "limon" tähendab sidrunit ja "na'na" münti.