Mustikatega panna cotta

Suvise maitsega mustikasinine koore-jogurtitarretis!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2,5 želatiinilehte

2 dl mustikaid

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

3 sl suhkrut

2 dl maitsestamata jogurtit

Serveerimiseks:

mustikaid ja värsket münti

Valmistamine

Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. 

Kuumuta potis rõõsk koor ja mustikad keemiseni, siis tõsta pott tulelt ning püreesta mustikad saumikseriga. 

Sega juurde suhkur ning kuivaks pigistatud želatiinilehed, seejärel vispelda juurde jogurt. 

Kalla magustoit kuue magustoidupokaali sisse ja pane umbes 3 tunniks külmkappi tahenema. 

Serveerimisel kaunista mustikate ning värske mündiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba rõõska koort ning jogurtit. 
  • Magustoit võib ka kauem taheneda, see oleneb pokaalide suurusest. 

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR