200 g Digestive-küpsiseid
75 g sulatatud võid
Kate:6-8 želatiinilehte või 1,5-2 sl pulbrit
1 dl Küllus ÖKO metsmustikanektarit
250 g külmutatud metsmustikaid
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
600 g maitsestamata toorjuustu
1 tl vanilliekstrakti
75 g suhkrut
Kaunistuseks:kultuur- või metsmustikaid
värskeid mündilehti
Kui kasutad külmutatud mustikaid, siis lase neil esmalt sulada.
Põhja jaoks peenesta küpsised kas köögikombainis või pudrunuiaga tampides, siis sega sulatatud võiga. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale (põhi kata esmalt küpsetuspaberiga või määri võiga). Pane vorm külmkappi ootama.
Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit.
Kuumuta Küllus ÖKO metsmustikanektar väikeses potis auramiseni. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega ühekaupa kuuma mustikanektari hulka.
Vahusta rõõsk koor.
Suru mustikad kahvliga katki, sega mustikanektari hulka.
Sega suures (mikseri)kausis toasoe toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur omavahel. Lisa mustikad ja mustikanektar, seejärel sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor.
Kalla küpsisepurupõhjale ja lase vähemalt 4 tundi või kuni järgmise päevani külmkapis tarretuda.
Enne serveerimist eemalda koogivorm ning libista kook serveerimisalusele. Kaunista rohkelt mustikate ning värske mündiga.
Retsept on mugandatud siit.
Mustika-toorjuustukook
Želatiiniga tarretatud toorjuustukook sisaldab nii mustikanektarit (nt Küllus ÖKO) kui ka mustikamarju.