Kummeli-tikrikeedis

Kogus
6 x 250 ml
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg tikreid

250 ml vett

1 dl sidrunimahla (u 3 sidrunit)

3 sl kuivatatud kummeliõisi

1 kg tavalist valget suhkrut

Valmistamine

Puhasta tikrid, pane koos sidrunimahlaga suurde potti. 

Kuumuta vesi keemiseni ja kalla kummeliõitele. Lase 5 minutit tõmmata, siis kurna läbi sõela ja kalla saadud kummelitee tikrite hulka. Kuumuta tikreid tasasel tulel 10 minutit, kuni marjad on pehmed. Sega aeg-ajalt.

Kuumuta siis keemiseni, lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud. Siis keeda tugeval tulel 20-25 minutit - sega pidevalt, et moos põhja ei kõrbeks. 

Moos on valmis, kui selle temperatuur on 104-105 C. 

Tõsta pott tulelt, koori pinnale kogunenud vaht. Jaota moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Sulge purgid kohe. 

Moos säilib kinnises purgis kuni aasta aega. Pärast avamist tarbi 3 kuu jooksul ja säilita külmkapis.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR