Puhasta tikrid, pane koos sidrunimahlaga suurde potti.
Kuumuta vesi keemiseni ja kalla kummeliõitele. Lase 5 minutit tõmmata, siis kurna läbi sõela ja kalla saadud kummelitee tikrite hulka. Kuumuta tikreid tasasel tulel 10 minutit, kuni marjad on pehmed. Sega aeg-ajalt.
Kuumuta siis keemiseni, lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud. Siis keeda tugeval tulel 20-25 minutit - sega pidevalt, et moos põhja ei kõrbeks.
Moos on valmis, kui selle temperatuur on 104-105 C.
Tõsta pott tulelt, koori pinnale kogunenud vaht. Jaota moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse. Sulge purgid kohe.
Moos säilib kinnises purgis kuni aasta aega. Pärast avamist tarbi 3 kuu jooksul ja säilita külmkapis.
Kummeli-tikrikeedis