Kassirattatee

Meie koduaedades levinud umbrohi harilik maajalg e. kassiratas sobib hästi ürditee valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 peotäis värsket või 2 sl kuivatatud maajalga e. kassiratast

500 ml keeva vett

Valmistamine

Ürditee värskest kassirattast:

Kasuta tee valmistamiseks ainult pehmet varreosa ja lehti-õisi. Vajadusel pese, mulju kergelt näiteks tainarulliga. Siis pane teekannu, kalla peale keev vesi ja lase 7-8 minutit tõmmata. Siis kurna tassidesse ja serveeri soojalt.  

Ürditee kuivatatud kassirattast:

Pane kuivatatud kassiratas ja keedetud vesi kannu. Kata kann kaanega ja lase 7 minutit tõmmata. Kurna tassidesse ja joo kuumalt. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 25.05.2019 19:08

Värskest kassirattast tehtud ürditee oli täitsa mõnusa maitsega, iseloomuga. Järgmisel korral lisaks veidike mett ka näiteks.