Kartul kassirattaga

Meie koduaedades levinud umbrohi harilik maajalg e. kassiratas on põnev viis varajase kartuli maitsestamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

väikeseid varajasi kartuleid

keetmiseks soolaga maitsestatud vett

võid

hakitud värsket maajalga e. kassiratast

Valmistamine

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks.

Variant 1:

Nõruta, siis lisa potti veidi võid ning hakitud värsket maajalga e. kassiratast. Sega läbi ja serveeri. 

Variant 2:

Kui Sul on juba eelnevalt keedetud varajased kartulid, siis lõika jahtunud kartulid viiludeks ja prae pannil võis kuldseks. Maitsesta hakitud maajala e. kassirattaga ja serveeri. 

Loe veel:

Idee on Sami Tallbergi raamatust "Villiyrtti. Keittokirja" (2015), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.05.2019 18:51

Kui ma tavaliselt lisan praekartulitele lõpus peotäie hakitud murulauku või sibulapealseid, siis seekord kassiratta lehekestega sai väga põneva maitsega. Mulle meeldis.