180 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
5 sl kuivatatud kummeliõisi
165 g toasooja pehmet võid
0,8 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillipastat
näpuotsaga soola
300 g nisujahu
2 sl granuleeritud suhkrut
180 ml mascarpone toorjuustu
450 g maasikaid
Kaunistuseks:värskeid kummeliõisi
Kuumuta rõõsk koor väikeses potis keemiseni. Lisa 4 sl kummeliõisi ja lase 5 minutit tõmmata. Siis kurna läbi peene sõela. Pane kummelimaitseline rõõsk koor külmkappi jahtuma.
Kuumuta ahi 200°C.
Klopi või, tuhksuhkur, vanillipasta ja sool lauamikseriga kohevaks. Siis alanda mikseri kiirust, vispelda aeglaselt juurde jahu. Ära üle mikserda!
Vormi tainas palliks, tõsta küpsetuspaberilehele ja aseta peale teine küpsetuspaberileht. Rulli 3 mm paksuseks ja tõsta 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Aseta küpsetusplaadile, torka põhi kahvliga auklikuks ja pane 15-20 minutiks külmkappi.
Siis võta kõlmkapist välja ja küpseta 200-kraadises ahjus 14-16 minutit, kuni koogi põhi on kuldpruun ja läbi küpsenud. Lase täielikult jahtuda.
Seejärel pane 2 sl suhkrut ja 1 sl kuivatatud kummeliõisi kohviveskisse ja jahvate täiesti peeneks (15-30 sekundit).
Klopi lauamikseris mascarpone, kummeli-rõõsk koor ja kummelisuhkur teravatipuliseks vahuks (1-2 minutit). Tõsta kreem eelnevalt küpsetatud koogipõhjale.
Kaunista maasikate ja värskete kummeliõitega.
Retsept siit.
Maasikapirukas mascarpone ja kummeliga
Kummelitee annab sellele suvisele koogile meeldiva lisamaitse.