Maasikapirukas mascarpone ja kummeliga

Kummelitee annab sellele suvisele koogile meeldiva lisamaitse.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

180 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

5 sl kuivatatud kummeliõisi

165 g toasooja pehmet võid

0,8 dl tuhksuhkrut

1 tl vanillipastat

näpuotsaga soola

300 g nisujahu

2 sl granuleeritud suhkrut

180 ml mascarpone toorjuustu

450 g maasikaid

Kaunistuseks:

värskeid kummeliõisi

Valmistamine

Kuumuta rõõsk koor väikeses potis keemiseni. Lisa 4 sl kummeliõisi ja lase 5 minutit tõmmata. Siis kurna läbi peene sõela. Pane kummelimaitseline rõõsk koor külmkappi jahtuma. 

Kuumuta ahi 200°C.

Klopi või, tuhksuhkur, vanillipasta ja sool lauamikseriga kohevaks. Siis alanda mikseri kiirust, vispelda aeglaselt juurde jahu. Ära üle mikserda!

Vormi tainas palliks, tõsta küpsetuspaberilehele ja aseta peale teine küpsetuspaberileht. Rulli 3 mm paksuseks ja tõsta 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Aseta küpsetusplaadile, torka põhi kahvliga auklikuks ja pane 15-20 minutiks külmkappi.

Siis võta kõlmkapist välja ja küpseta 200-kraadises ahjus 14-16 minutit, kuni koogi põhi on kuldpruun ja läbi küpsenud. Lase täielikult jahtuda. 

Seejärel pane 2 sl suhkrut ja 1 sl kuivatatud kummeliõisi kohviveskisse ja jahvate täiesti peeneks (15-30 sekundit). 

Klopi lauamikseris mascarpone, kummeli-rõõsk koor ja kummelisuhkur teravatipuliseks vahuks (1-2 minutit). Tõsta kreem eelnevalt küpsetatud koogipõhjale. 

Kaunista maasikate ja värskete kummeliõitega. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR