Röstitud küdooniad

Tervelt röstimine on üks lihtsamaid viise küdooniate valmistamiseks. Siin üks maitsev variant mee, kaneeli ja tähtaniisiga.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 mitte väga suurt küdooniat ehk aivat

4 dl vett

150 g suhkrut

2 sl mett

1 kaneelikoor

2 sidrunikooreriba

2 tähtaniisi

Valmistamine

Kuumuta ahi 160 ºC.

Pese küdooniad hoolega puhtaks, aseta ahjuvormi. Kalla vormi vesi, siis lisa ülejäänud ained.

Kata vorm kaanega või fooliumiga ja küpseta 160-kraadises ahjus 2,5-3 tundi, kuni küdooniad on pehmed (kontrolli küpsust terava noaga) ja vormi tekkinud siirup on mõnusalt sügavpunane.

Serveeri soojalt või toatemperatuuril koos vahukoore, vanillijäätise, mascarpone- või ricottakreemi või vahustatud smetana-hapukoorega. Imehea!

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR