Porgand à la Aed

Sellise nimega roog ("Porgand") oli restorani Von Krahli Aed menüüs siis, kui peakokaks oli Maru Metspalu.

Kogus
üheksa
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Porgandikook:

300 g laktoosivaba Keijut

3 g soola

100 g suhkrut

2 g e. teelusikaotsatäis vanillipastat

330 g riivitud porgandeid

120 g mandlilaaste

100 g gluteenivabu kaerahelbeid

120 g gluteenivaba kaerajahu

1 tl küpsetuspulbrit

Mandlikissell:

1 l mandlipiima

80 g suhkrut

2 sl sidrunimahla

40 g maisitärklist

Kaunistuseks:

mõned astelpajumarjad

Valmistamine

Porgandikoogikeste jaoks sega toasoojale rasvainele juurde sool, suhkur ja vanillipasta. Hõõru läbi. Lisa riivitud porgand, kaerajahu ja küpsetuspulber, seejärel kaerahelbed ja mandlilaastud. 

Jaota tainas võrdselt 9 umbes 10 cm läbimõõduga koogivormi sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni koogikesed on kuldsed. 

Mandlikisselli jaoks lahusta mandlipiimas suhkur, sidrunimahl ja maisitärklis. Kuumuta vispeldades, kuni saad parajalt paksu kisselli. Jahuta.

Serveerimiseks tõsta taldrikutele koogikesed, lisa mandlikissell. Restoranis AED kaunistati magusroog veel astelpajumarjade, porgandimoosi ja õhulise karamelliga. 

Retsept ilnus ajalehes Postimees 17.11.2018

LISA KOMMENTAAR