Ploomimarmelaad

Eriti hästi maitseb ploomimarmelaad saia peale. Kõige parema marmelaadi saad mahlastest kodumaistest ploomidest.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kodumaiseid ploome

1 dl vett

600 g suhkrut

Valmistamine

Koori ja poolita ploomid, eemalda ploomikivid. (Kui koor kergest ei eraldu, siis kasta ploomid kolme-neljakaupa keevasse vette korraks ja koori siis). 

Pane kooritud ja kividest puhastatud ploomid potti. Lisa vesi ja keeda 5 minutit. Lisa vähehaaval juurde suhkur, keeda 30-40 minutit ehk kuni segu on marmelaaditaoline.
Riisu vaht.

Vala marmelaad steriliseeritud kuumadesse purkidesse. Täitmisel raputa purke aeg-ajalt, et õhumulle marmelaadi sisse ei jääks - need soodustavad riknemist.

Pildi tegi KÄTRIN. Loe ka Merilini artiklit "Kuidas purke ja kaasi hoidistamiseks ette valmistada?"

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 02.06.2010 16:52

Maitsev

Kätrin
postitatud 19.09.2010 18:15

Mõnus klassikaline, puhta maitsega keedus.

Ilsu
postitatud 03.08.2013 21:08

Miks koorima peab? Kas sellel on mingi oluline osa või lihtsalt selleks et siledam keedus jääks?

Vandiste
postitatud 22.08.2013 16:44

Ilsule sekundeerides - kas võiks hoopis koorega keeta ja siis püreestada enne suhkur lisamist?