Marineeritud kollane peet

Klassikaline peedihoidis uues kuues. Muidugi võib purki panna ka peedikuubikud, aga siis võivad külalised kahtlustada, et tegemist on kõrvitsahoidisega :)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g keedetud kollast peeti

Marinaad:

5 dl vett

1 sl suhkrut

0,5 tl soola

1 sl 30% äädikat

1 tl apteegitilliseemneid e. fenkoliseemneid

Valmistamine

Koori keedetud peedid, lõika kangideks.

Sega potis vesi, sool ja suhkur, kuumuta keemiseni. Lisa äädikas, sega läbi. Pane peedikangid kuuma marinaadi sisse ja kuumuta korraks keemiseni. Lisa röstitud apteegitilliseemned.

Tõsta hoidis hoolikalt pestud ja kuumutatud purkidesse ning sulge õhukindlalt.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR