Küpsisetort valge šokolaadi ja maasikatega

Värskete maasikatega kaunistatud küpsisetort

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

180 g Selga karamellimaitselisi või klassikalisi küpsiseid

30 g võid

400 g toorjuustu

200 g valget šokolaadi

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 sl riivitud sidrunikoort

500 g maasikaid

veidi tuhksuhkrut soovi korral

Valmistamine

Purusta 120 g küpsiseid peeneks pudiks ja sega sulatatud võiga. Saadud segu suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vedrukinnitusega vormi.

Viiluta u 5-6 maasikat pikkupidi ja äärista nendega soovi korral vorm.

Sulata vesivannil šokolaad ja nirista mikseriga vahustades toasooja toorjuustu hulka. Vahusta vahukoor ning sega šokolaadi-toorjuustusegu hulka. Pudista toorjuustusegusse järele jäänud küpsised ning u 100 g hakitud maasikaid. Vala saadud segu vormi ja lase üle öö külmkapis taheneda.

Enne serveerimist eemalda vorm ja küpsetuspaber, vajadusel korrigeeri maasikaääristust.

Tõsta kook serveerimisalusele ja kaunista tükeldatud maasikatega. Soovi korral puista peale veidi tuhksuhkrut.

Britt Paju retsept ja foto.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 24.06.2019 23:18

Koogi tegemine käib väga kiiresti. Maitse on hea, aga samas päris rammus, suurt tükki korraga süüa ei jaksa.