180 g Selga karamellimaitselisi või klassikalisi küpsiseid
30 g võid
400 g toorjuustu
200 g valget šokolaadi
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 sl riivitud sidrunikoort
500 g maasikaid
veidi tuhksuhkrut soovi korral
Purusta 120 g küpsiseid peeneks pudiks ja sega sulatatud võiga. Saadud segu suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse vedrukinnitusega vormi.
Viiluta u 5-6 maasikat pikkupidi ja äärista nendega soovi korral vorm.
Sulata vesivannil šokolaad ja nirista mikseriga vahustades toasooja toorjuustu hulka. Vahusta vahukoor ning sega šokolaadi-toorjuustusegu hulka. Pudista toorjuustusegusse järele jäänud küpsised ning u 100 g hakitud maasikaid. Vala saadud segu vormi ja lase üle öö külmkapis taheneda.
Enne serveerimist eemalda vorm ja küpsetuspaber, vajadusel korrigeeri maasikaääristust.
Tõsta kook serveerimisalusele ja kaunista tükeldatud maasikatega. Soovi korral puista peale veidi tuhksuhkrut.
Britt Paju retsept ja foto.
Koogi tegemine käib väga kiiresti. Maitse on hea, aga samas päris rammus, suurt tükki korraga süüa ei jaksa.
Küpsisetort valge šokolaadi ja maasikatega
Värskete maasikatega kaunistatud küpsisetort