Anna mannahalvaa

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl kooritud ja röstitud mandleid

2 dl kooritud ja röstitud mandleid

2 dl võid või oliiviõli

2 dl võid või oliiviõli

4 dl mannat

4 dl mannat

Suhkrusiirup:

6 dl suhkrut

6 dl suhkrut

8 dl vett

8 dl vett

Valmistamine

Valmista siirup - sega vesi ja suhkur ning keeda umbes 5 minutit, kuni suhkur on sulanud.
Sulata või pannil ja kuumuta. Kui kasutad oliivõli, siis pead õli hästi kuumaks ajama - muidu ei lõhna halvaa hästi.
Lisa kuumale rasvainele manna ja mandlid. Kuumuta, kuni manna on kuldne.
Lisa siirup. Kuumuta, kuni segu on paksenenud. Tõsta pott tulelt ja kata köögirätikuga veerand tunniks.
Lase halvaal jahtuda.
Serveerimisel puista peale jahvatatud kaneeli.

Retsept on pärit mu Edinburghi sõbrannalt Anna Efstathiou'lt.
LISA KOMMENTAAR

Net
postitatud 05.03.2011 22:57

Minule ei maitsenud.