250 g hägist (šoti rupskiroog)
2 lehte filo-tainast
50 g võid
Viskikaste:3 sl viskit
4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 tl terasinepit
soola ja musta pipart
Valmista esmalt viskikaste. Kuumuta viski tasakesi väikeses potis, kuni alkohol aurustub. Lisa rõõsk koor ning sega ühtlaseks. Lisa sinep, siis maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keskmisel tulel, kuni kaste pakseneb.
Küpseta hägis vastavalt juhistele. Sega hägis 1/2 koguse viskikastmega.
Lõika filotainalehed kaheksaks tükiks. Sulata või. Pintselda üks filotainaruut sulavõiga, tõsta peale teine filotainaruut ning pintselda taas sulavõiga.
Tõsta lusikatäis hägisesegu filotainalehe keskele, siis kogu tainaservad kokku, nii et saad väikese kompsukese. Keera väike keerd peale ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kui kõik on valmis, siis küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni filotainakompsukesed on kuldpruunid ja krõbedad.
Serveeri, kõrvale paku ülejäänud viskikastet.
Retseptiidee siit.
Tegime 2019. aasta jaanuaris Haapsalus ühel šoti toidu koolitusel. Väga mõnusad ja täitsa elegantsed suupisted!
Filokompsukesed hägisega
Pippa Middletoni retsept.