Hõrk astelpajukreem

Posset on vana inglise dessert, mida söödi juba 16. sajandil. Klassikaline versioon valmib sidruniga - suhkruga magustatud rõõsk koor kuumutatakse, sellele segatakse hulka sidrunimahla, mis segu kalgendab. Hapudest astelpajumarjadest mahl toimib sarnaselt sidrunimahlale ja tulemuseks on väga mõnus minimalistlik “tarretis”, mis ometigi on palju kreemjam ja siidisem, kui tarretis.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

100 g suhkrut

1,5 dl värskelt pressitud astelpajumahla

näpuotsatäis soola

Valmistamine

Kalla rõõsk koor väikesesse potti, lisa suhkur ja sool ning kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud ja vahukoor peaaegu keema hakkab.


Tõsta tulelt, sega vispeldades juurde värske astelpajumahl. Lase veidi jahtuda, siis kalla väikestesse magustoidupokaalidesse või tassikestesse.

Lase vähemalt 3-4 tundi jahedas taheneda. Serveerimisel riivi peale näiteks tumedat šokolaadi või kaunista hakitud küpsetatud valge šokolaadiga.

Nipid ja soovitused:

Mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 07.04.2019 11:11

Kiidan väga, nii maitse kui ka tekstuur on väga mõnusad!