Hapukapsas kanaga

Meie toimetaja Ilse Metsamaa mõnus kapsaroog valmib kanakoibadega.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg värsket hapukapsast

2 suuremat kanakoiba või 5-6 poolkoiba

50 g võid

vett

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud kartuleid

rukkileiba

Valmistamine

Hõõru kanakoivad korralikult soolaga sisse.

Pane kapsas ahjupotti, aseta peale kanakoivad, u 25 g võid ja nii palju vett, et kapsas oleks enam-vähem kaetud. Kata pott kaanega ja pane 200-kraadisesse ahju. Küpseta u 2 tundi.

Siis võta pott ahjust välja, määri kanakoivad ülejäänud võiga kokku. Pane seejärel pott uuesti ahju ning küpseta veel 10-20 minutit ilma kaaneta, kuni kanakoivad on kenasti kuldsed. 

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 07.02.2019 12:54

Mõnus, mulle maitseb! Kui sealihast on kõrini, siis pole grammigi kehvem see kanaga kapsas.

Arved Pik
postitatud 14.01.2024 10:56

Vaesed ajad, mis teha.