Ahjupart meesinepi ja praekapsaga

Geniaalselt lihtne viis ahjupardi valmistamiseks. Põltsamaa praekapsast Põltsamaa meesinepiga annab pardile piisavalt mahlakust ja maitset, Põltsamaa meesinep aga viimistleb maitse.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sulatatud või jahutatud part (u 2,5 kg)

820 g purk Põltsamaa praekapsast Põltsamaa meesinepiga

4-5 sl Põltsamaa meesinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Hõõru puhastatud part seest ja väljast soolaga. Suru pardi kõhuõõnde purgitäis Põltsamaa praekapsast Põltsamaa meesinepiga. Aseta lind ahjupannile, selg alaspidi. Maitsesta pealt pipraga, siis määri peale Põltsamaa meesinep.

Küpseta 160-180-kraadises ahjus 2,5-3 tundi. Küpsetamise ajal kasta lindu aeg-ajalt pannile koguneva praeleemega.

Kui lind on valmis, võta kapsad kõhuõõnest välja. Tükelda valmis lind. Selleks lõika rinnaliha luult maha ja tükelda ristikiudu. Koivad murra kere küljest ära ja lõika liigese kohast kaheks tükiks.

Lisandiks sobivad ahjukartulid. Kapsas ja praeleem tõsta ka lauale.

Loe veel:

Retsepti koostas Pille Petersoo, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 30.11.2018 10:14

Mahlakas ja nii lihtne teha!