Kalla potti 1 liiter vett, lisa sidrunimahl ja riivitud koor.
Pese küdooniad hoolega, nühi maha "karvane" kiht. Riivi küdoonia koor ja viljaliha poti kohal otse vedeliku sisse, südamikud viska ära.
Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni küdoonia on pehmenenud.
Nüüd lisa suhkur ja kuumuta uuesti keemiseni. Sega, kuni suhkur on sulanud. Siis alanda kuumust ning keeda keskmisel või veidi madalamal tulel 40-50 minutit, aeg-ajalt segades, kuni küdooniadžemm pakseneb ning muutub kaunilt jumekaks.
Jaota džemm ettevalmistatud purkidesse ning kaaneta kohe.
Küdooniadžemm
Põnev viis küdoonia- ehk aivadžemmi valmistamiseks.
(NB! Tegemist EI OLE ebaküdooniamoosiga!)