Ahjukartulitamp küüslauguga

Ahjus küpsetatud küüslauguküüned ja kartulid tambitakse pudruks ning segatakse värske hakitud küüslaugu ning võis praetud salveiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kartuleid (nt Laheotsa "Laura" või "Princess")

1 suurem küüslauk (u 10 küünt)

õli ja võid

soola ja musta pipart

värsket salveid

Valmistamine

Pese kartulid, lõika sektoriteks ning aseta ahjupannile. Jaota suured koorimata küüslauguküüned (u 7-8 tk) kartulite vahele ära. Puista sekka võikilde ja nirista peale veidi õli. Lisa soola, pipart, sega läbi.

Küpseta 190-kraadises eelsoojendatud ahjus umbes pool tundi. Siis tõsta temperatuur 210 kraadini ja jätka küpsetamist, kuni kartul on kaunilt krõbedad ja pruuniservalised. 

Lisa nüüd pannile veel paar hakitud värsket küüslauguküünt, eemalda küpsetatud küüslauguküüntelt kestad. Nüüd tambi kartulid ja küüslauk pudrunuia abil puruks.

Prae pannil võis salveilehti, kuni nad krõbedaks muutuvad. Sega salveivõi kartulitambi hulka ja serveeri kohe.

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse (vt ka Ilse blogipostitust, retsepti algidee on 2009. a. "Oma Maitsest").

LISA KOMMENTAAR

Ragnar Reikop
postitatud 11.11.2018 19:57

Tekitas kahtlusi retseptis kartulitega koos küpsetatud küüslaugu lisamine tampi ja täpselt nii ongi. Kui kûpsetatud küüslaugu küüned ära jätta ja piirduda võis praetud küüslauga tambis siis on veel enamvähem. Salvei asemel on hea ka rosmarin.

Ilse
postitatud 13.11.2018 08:00

Mis seal kahtlusi tekitas? Koos kartulitega küpsetatud koorimata küüslauguküüned jäävad väga mõnusad kreemised ja kui need enne tampimist koortest välja pigistada, annavad tambile väga mõnusa magusa meki. Muidugi võib kartulitampi erinevate ürtide ja erinevate lisanditega teha aga see retsept on meie pere lemmik juba aastaid ja toimib väga hästi.