Kollane peet ja heeringas

Heeringas hapukoorega on eestlastele täitsa tuttav roog. Siin on eelroale lisatud kollast peeti. Silmatorkavalt vahva!

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat kollast peeti

100 g võid

150 g 30% smetana hapukoort

200 g VIČI õlivaba heeringafileed

0,5 tl köömneid

Valmistamine

Keeda kollased peedid pehmeks (loe nt siit), siis lase jahtuda ja koori. Lõika ampsusuurusteks sektoriteks. 

Pruunista või. Selleks pane või väikesesse potti ning kuumuta segades, kuni või pruunistub kergelt. Lase samuti jahtuda. 

Rösti köömned kuival pannil aromaatseks. 

Tupsuta heeringas vajadusel köögipaberiga kuivemaks (VIČI õlivaba heeringa puhul pole see vajalik), lõika seejärel ampsusuurusteks tükkideks. 

Mikserda 30% Saare smetana mikseriga kohevamaks (20% hapukoori vahustada ei saa, need jäta niisama). 

Tõsta vaagnale esmalt smetana ühtlase kihina, selle peale laota heeringa- ja peeditükid. Nirista peale jahtunud pruunistatud või, puista peale röstitud köömned ning serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Roog on gluteeni- ja munavaba. Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta meelepärast laktoosivaba hapukoort. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.09.2018 22:15

Oluliselt luksuslikum versioon süldilaua "Heeringas hapukoorega" roast :)