4 väiksemat kollast peeti
100 g võid
150 g 30% smetana hapukoort
200 g VIČI õlivaba heeringafileed
0,5 tl köömneid
Keeda kollased peedid pehmeks (loe nt siit), siis lase jahtuda ja koori. Lõika ampsusuurusteks sektoriteks.
Pruunista või. Selleks pane või väikesesse potti ning kuumuta segades, kuni või pruunistub kergelt. Lase samuti jahtuda.
Rösti köömned kuival pannil aromaatseks.
Tupsuta heeringas vajadusel köögipaberiga kuivemaks (VIČI õlivaba heeringa puhul pole see vajalik), lõika seejärel ampsusuurusteks tükkideks.
Mikserda 30% Saare smetana mikseriga kohevamaks (20% hapukoori vahustada ei saa, need jäta niisama).
Tõsta vaagnale esmalt smetana ühtlase kihina, selle peale laota heeringa- ja peeditükid. Nirista peale jahtunud pruunistatud või, puista peale röstitud köömned ning serveeri.
Retsept on mugandatud siit. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Kollane peet ja heeringas
Heeringas hapukoorega on eestlastele täitsa tuttav roog. Siin on eelroale lisatud kollast peeti. Silmatorkavalt vahva!