0,5 g ehtsat safranit
300 ml piima
500 g nisujahu
50 g suhkrut
25 g värsket presspärmi või 1 pakk kuivpärmi
1 tl soola
50 g võid
100 g ohtralt korinte või tumedaid rosinaid
30 g hakitud apelsinisukaadi
Pane safraniniidid väikesesse potti ja kuumuta keskmisel kuumusel u 3-5 minutit, kuni safran on aromaatne. Siis kalla peale piim ja kuumuta segu käesoojaks. Tõsta pott tulelt ja lase safranil 15-20 minutit tõmmata.
Sega suures kausis jahu, kuivpärm, suhkur, sool omavahel (kui kasutad värsket pärmi, siis mudi see sõrmede vahel jahu hulka).
Tee keskele süvend ja kalla sinna safrani-piimasegu. Sega juurde ka sulatatud või, siis sega tainas ühtlaseks. Viimasena sega/sõtku juurde rosinad ja sukaad.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga või toidukilega ning lase soojas kohas 45-60 minutit kerkida, kuni tainas on kahekordne mahu poolest.
Kummuta kergelt jahusele lauale ja sõtku läbi. Siis jaota tainas 10 võrdseks tükiks (u 100 g) ja vormi need kukliteks.
Tõsta kuklid ahjuplaadile, kata puhta köögirätikuga ja lase 25-30 minutit kerkida.
Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga ahjus 180C). Küpseta kukleid umbes 20 minutit, kuni need on kuldsed ja kerkinud. Tõsta metallrestile jahtuma.
Soovi korral kata kuklid siirupiga - selleks kuumuta veel 50 g suhkrut 3 sl veega ja keeda umbes minut aega, kuni saad läikiva siirupi. Pintselda kuklid siirupiga üle.
Serveeri soojalt võiga või paksu koorega (clotted cream) või lase jahtuda, siis lõika pooleks, rösti ja serveeri võiga.
Retsept tugevasti mugandatud siit.
Cornwalli safranikuklid
Cornwallis Inglismaal on kunagi safranit kasvatatud ja safranikuklid ("revel buns") on Cornwallis väga armastatud erinevatel tähtpäevadel ja kirkupühadel.