700 g puhastatud põldmurakaid e. põldmarju
750 ml täidlast punast veini
300 g suhkrut
Pane puhastatud põldmarjad suurde klaas- või keraamilisse nõusse, kalla peale punane vein. Tambi pudrunuiaga marjad katki, et mahl eralduks ja veiniga seguneks. Kata nõu puhta köögirätikuga ning pane 48 tunniks jahedasse ruumi või külmkappi maitsestuma.
Kurna läbi peene sõela, siis kurna uuesti läbi niiske marli, et kõik tahked osad kätte saada.
Pane potti, lisa suhkur. Kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni, sega, kuni suhkur lahustub. Keeda tasasel tulel 8 minutit.
Tõsta pott tulelt, sega juurde viin/džinn ja lase seejärel täielikult jahtuda. Kalla pestud (soovitatavalt steriliseeritud) pudelitesse.
Säilita jahedas ja pimedas.
Retsepti jagas ja pildi tegi Nami-Nami kasutaja Laura Laanjärv.
Põldmarjaliköör (Crème de Mûre)
Crème de Mûre e. punase veini baasil valmistatud kangestatud jook põldmarjadest.