Ananassimaitselised kabatšokirõngad siirupis

Классические ананасы из кабачков ehk kuidas kabatšokist ananassirõngaid teha :)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kooritud ja säsist-seemnetest puhastatud kabatšokki

6 dl 100% ananassimahla

100 g suhkrut

0,5 tl sidrunhapet

maitse järgi vanilliekstrakti

Valmistamine

Koori kabatšokid ja lõika seejärel u 1,5 cm paksusteks viiludeks. Uurista noa abil või suru pöidla abil pehme säsiosa välja, nii et saad "ananassirõngad".

Kuumuta potis ananassimahl, suhkur, sidrunhape ja vanill keemiseni. Sega õrnalt läbi, lisa kabatšokirattad. Kui segu uuesti keema hakkab, siis keeda täpselt 15 minutit. 

Võta seejärel pott tulelt ja tõsta hoidis ettevalmistatud purkidesse. Kaaneta kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sul on vanemad kabatšokid, siis kulub siirupit rohkem. Võid kasutada rohkem ananassimahla või lisada lihtsalt vett.
  • Kui on väga ülekasvanud kabatšokk, siis tee parem "ananassitükke" siirupis :)

Loe veel:

Retsept on mugandatud sellelt venekeelselt lehelt. Hoidise valmistas Nami-Nami toimetaja Ilse, pildistas Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Ingrid
postitatud 17.10.2021 14:11

Väga hea retsept