Leivakreemikook

Andra Kalda retsept. Kook ei vaja ahjus küpsetamist!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

75 g võid

180 g kakao- või šokolaadiküpsiseid

Kate:

100 g valget šokolaadi

200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 sl suhkrut

370 g Kreeka jogurtit

200 ml riivleiba

Kaunistuseks:

200 ml pohli

Valmistamine

Põhja jaoks purusta kakao- või šokolaadiküpsised, sega sulavõiga. Siis suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja natuke ka äärtele. Tõsta külmkappi ootele. 

Sulata valge šokolaad, jäta jahtuma. 

Vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, sega juurde Kreeka jogurt ja riivleib. Siis sega juurde jahtunud sulatatud valge šokolaad. Vala kreem küpsisepurupõhjale ja tõsta tunnikeseks külmkappi tahenema. 

Enne serveerimist kaunista kook pohladega. 

LISA KOMMENTAAR