Zhug

Jeemeni köögist pärit vürtsikas koriandrikaste või -dipp. Sega näiteks paar lusikatäit jogurti hulka vürtsika jogurtikastme jaoks.

Kogus
5 minutit
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 jalapeño tšillikauna

2 küüslauguküünt

1 punt värsket koriandrit

0,5 tl tšillihelbeid

0,25-0,5 tl kardemoni

0,5 tl vürtsköömneid

0,25 tl soola

näpuotsaga suhkrut

4 sl oliiviõli või rapsiõli

Valmistamine

Pane kõik komponendid (v.a. õli) köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Sega juurde õli, kuni saad pehme pasta. Vedelama variandi jaoks lisa rohkem õli. 

Maitsesta vajadusel veel koriandri ja soolaga. Zhug säilib kuni nädala külmikus kinnises karbis. 

Nipid ja soovitused:

  • Aromaatsema versiooni jaoks rösti vürtsköömned esmalt kuival praepannil.
  • Jalapeño tšilli asemel võib kasutada ka serrano tšillit, Anaheim tšillit, poblano tšillit. 
  • Sobib hästi shakshuka ja falafelide kõrvale!

Loe veel:

Nami-Nami Pille kirjutab: "Saime seda kastet esmakordselt proovida 2018. a. juunis, kui ostsime seda Californias ühest Trader Joe'st. Meile väga-väga meeldis ja leidsime siit blogist üsna tõetruu retsepti. USA toidukirjutaja Deborah Madison soovitab zhugi sisse panna ka siledalehist peterselli, harilikku kööment ning musta pipart." Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 11.06.2018 09:57

Väga hea värskendav on just koos jogurtiga. Sobib grillitud kanaga ka suurepäraselt.