Ahjus küpsetatud meritindid

Meie toimetaja Ilse põnev viis kevadiste meritintide valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

värsket meritinti

oliiviõli või muud õli

soola ja musta pipart

hakitud küüslauku

riivsaia

Valmistamine

Eemalda kaladelt pea ja sisikond. Selleks lõika meritindil pea noa või kääridega peaaegu maha, aga jäta kõhuääre poolt läbi lõikamata. Siis rebi pea küljest - see peaks ära tulema koos sisikonnaga. 

Sega kausis kalad, veidi õli, sool ja pipar. Lisa hakitud küüslauk, sega ja lase veerand tundi maitsestuda. 

Siis kasta kalad sabast kinni hoides riivsaia sisse ning tõsta ahjuplaadile. Laota kergelt õlitatud ahjupannile. Nirista peale veidi õli. 

Küpseta 170-kraadises ahjus kuni kalad on kuldpruunid. 

Nipid ja soovitused:

  • Vajadusel kontrolli, kas riivsai on laktoosivaba, kaseiinivaba ja/või munavaba. 

Loe veel:

Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 14.03.2019 15:28

Kõige mõnusam viis tinti röstida. Lihtne ja ei mingit pliidi ääres passimist. Valmis saab mõnus - magus suutäis ;) Soovitan proovida.

Pille
postitatud 31.03.2025 14:15

Ilse tehtud pilt:

Pille
postitatud 14.03.2020 13:42

Mul oli kilo värsket puhastatud tinti. Kasutasin riivleiba. Tõesti oli lihtne ja nii maitsev!