200 g Digestive-küpsiseid
70 g sulatatud võid
50 g martsipani
Toorjuustukate:400 g maitsestamata toorjuustu
100 g tuhksuhkrut
3 sl Ekströms vanillikastmepulbrit
75 ml Vana Tallinn Marzipan Cream koorelikööri
300 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
Kaunistuseks:200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 sl Vana Tallinn Marzipan Cream koorelikööri
1 tl vanillisuhkrut
Lisaks:väikeseid beseeküpsiseid
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Tükelda 50 g martsipani väikesteks kuubikuteks ja sega küpsisepuru hulka. Laota küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm lahtikäiva koogivormi põhja, vajuta lusikaga ühtlaseks ja tõsta külma tahenema, kuni valmistad toorjuustukreemi.
Kreemi jaoks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga ühtlaseks, lisa liköör ja vahusta veel läbi. Vahusta rõõsk koor koor koos vanillikreemipulbriga, sega toorjuustuvahuga ühtlaseks kreemiks. Laota saadud vaht küpsisepõhjale vormi ja tõsta vähemalt 4 tunniks kuni üleöö külma.
Serveerimiseks tõsta tordialusele ning kata likööri ja vanillisuhkruga maitsestatud vahustatud koorega.
Kaunista tort meelepäraselt väikeste beseede, suhkrupärlite, martsipani- või suhkrulilledega jne.
Kui suure vormi jaoks on need kogused mõeldud?
Koguseid vaadates pakun, et 24 cm vorm.
Vana Tallinn Marzipan Cream juustutort
Rikkalik ja täidlane martsipaniliköör annab juustutordile unustamatu maitse. Torti on lihtne valmistada, pole vaja ei ahjus küpsetamist ega želatiiniga tarretamist. Maitse ja tekstuur jäävad just meeldivalt sametised.