Vana Tallinn Marzipan Cream juustutort

Rikkalik ja täidlane martsipaniliköör annab juustutordile unustamatu maitse. Torti on lihtne valmistada, pole vaja ei ahjus küpsetamist ega želatiiniga tarretamist. Maitse ja tekstuur jäävad just meeldivalt sametised.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g Digestive-küpsiseid

70 g sulatatud võid

50 g martsipani

Toorjuustukate:

400 g maitsestamata toorjuustu

100 g tuhksuhkrut

3 sl Ekströms vanillikastmepulbrit

75 ml Vana Tallinn Marzipan Cream koorelikööri

300 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

Kaunistuseks:

200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

1 sl Vana Tallinn Marzipan Cream koorelikööri

1 tl vanillisuhkrut

Lisaks:

martsipanililli

väikeseid beseeküpsiseid

suhkrupärleid

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Tükelda 50 g martsipani väikesteks kuubikuteks ja sega küpsisepuru hulka. Laota küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm lahtikäiva koogivormi põhja, vajuta lusikaga ühtlaseks ja tõsta külma tahenema, kuni valmistad toorjuustukreemi.

Kreemi jaoks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga ühtlaseks, lisa liköör ja vahusta veel läbi. Vahusta rõõsk koor koor koos vanillikreemipulbriga, sega toorjuustuvahuga ühtlaseks kreemiks. Laota saadud vaht küpsisepõhjale vormi ja tõsta vähemalt 4 tunniks kuni üleöö külma.

Serveerimiseks tõsta tordialusele ning kata likööri ja vanillisuhkruga maitsestatud vahustatud koorega.

Kaunista tort meelepäraselt väikeste beseede, suhkrupärlite, martsipani- või suhkrulilledega jne. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Merilin
postitatud 14.03.2020 09:42

Kui suure vormi jaoks on need kogused mõeldud?

Pille
postitatud 14.03.2020 13:50

Koguseid vaadates pakun, et 24 cm vorm.