Cruffins

Croissants + muffins ehk cruffins.

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

425 g lehttainast (5 plaati)

1,5 dl suhkrut

20 tumeda šokolaadi ruudukest

tuhksuhkrut

Valmistamine

Sulata vajadusel lehttainas külmkapis. Kuumuta ahi 190 C.

Puista tööpinnale kiht suhkrut, aseta sellele lehttainaplaat. Puista peale veel suhkrut. Rulli see 10x25 cm ristkülikuks. Lõika pikuti pooleks, nii et saad kaks pikka tainariba (kokku 10).

Aseta igale kaks šokolaaditükki ning keera tainariba rulli. Aseta saadud keerusaiad muffinivormidesse. Puista peale veel veidi suhkrut.

Küpseta 190-kraadise ahju keskosas 18-22 minutit, kuni saiakesed on kenasti küpsenud ja kuldsed. Puista peale veel tuhksuhkrut ja serveeri.

Märkused:

  • Rootsis kaaluvad lehttaina (smördeg) pakid 425 g ja ühes pakis on 5 tainalehte. 

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Lantliv Mat och Vin.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 30.03.2018 15:34

Lihtsad, ilusad, maitsvad :)

Pille
postitatud 31.03.2018 12:49

Lihtne teha, väga maitsvad. Tegin 56% bitteriga, aga väga hästi sobiksid sinna sisse ka rummis leotatud rosinad näiteks. Mmm :)