300 g india pähkleid
300 g suhkrut
150 g võid
125 g vett
Kuumuta ahi 180 C. Laota pähklid ühtlase kihina ahjuplaadile ning rösti neid ahjus 5-10 minutit, aeg-ajalt panni raputades, kuni pähklid on kuldsed ja aromaatsed.
Kalla röstitud pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Pane suhkur, või ja vesi potti, kuumuta tasasel tulel, kuni sulanud. Tõsta kuumust, kuni segu mulksub, siis jätka kuumutamist u 20 minutit, kuni segu on sügavkuldne.
Sega potis olevat karamellisegu aeg-ajalt. Kui segu on kuldpruun, siis tõsta tulelt ja kalla ühtlase kihina röstitud pähklitele.
Puista peale meresoolahelbed, siis lase taheneda. Murra jahtunud maius tükkideks.
Allikas: Olive Magazine
Magussoolane India pähkli maius
"Brittle" ehk krõbe maiustus sobib hästi jõuluperioodil sõpradele kinkimiseks.