Magussoolane India pähkli maius

"Brittle" ehk krõbe maiustus sobib hästi jõuluperioodil sõpradele kinkimiseks.

Kogus
40 tk
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g india pähkleid

300 g suhkrut

150 g võid

125 g vett

meresoolahelbeid

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. Laota pähklid ühtlase kihina ahjuplaadile ning rösti neid ahjus 5-10 minutit, aeg-ajalt panni raputades, kuni pähklid on kuldsed ja aromaatsed. 

Kalla röstitud pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Pane suhkur, või ja vesi potti, kuumuta tasasel tulel, kuni sulanud. Tõsta kuumust, kuni segu mulksub, siis jätka kuumutamist u 20 minutit, kuni segu on sügavkuldne. 

Sega potis olevat karamellisegu aeg-ajalt. Kui segu on kuldpruun, siis tõsta tulelt ja kalla ühtlase kihina röstitud pähklitele. 

Puista peale meresoolahelbed, siis lase taheneda. Murra jahtunud maius tükkideks. 

Allikas: Olive Magazine

LISA KOMMENTAAR