Praetud põdrasamblik

Meie looduses vabalt kasvavat põdrasamblikku saab edukalt kasutada ka toidutegemisel.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

50 g põdrasamblikku

3 g kuusevõrsesiirupit

Valmistamine

Korja metsast värsket põdrasamblikku. Puhasta ja pese sammal hoolega, lase köögipaberil taheneda.

Prae samblik kuumal kuival pannil, maitsesta kuuservõrsesiirupiga. 

Sellist lisandit pakuti ühel Valio Alma pressilõunal 8.5.2012, kus Joonas Koppel serveeris seda müslijogurtijäätisega (100 g jäätist, pool topsi Alma müslijogurtit, 20 g head müslit töödelda kannmikseris ühtlaseks ja siis paariks tunniks sügavkülma). 

LISA KOMMENTAAR

Kati
postitatud 02.12.2022 09:31

Põdrasamblik ei ole sammal :)