1 dl kooritud kõrvitsaseemneid
1 dl päevalilleseemneid e. sihvkasid
1 dl seesamiseemneid
0,5 dl linaseemneid
1 dl maisitärklist
0,75 tl peenikest soola
0,5 dl rapsi- või oliiviõli
2 dl keeva vett
Kuumuta ahi 150°C.
Sega kausis seemned, sool ja maisitärklis. Sega juurde õli ning keev vesi, siis sega ühtlaseks. Lase tainal umbes 10-15 minutit seista.
Kata 30x40 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. Määri tainas spaatli abil küpsetuspaberile.
Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 45-55 minutit, kuni näkileib on kergelt kuldne ja krõbe.
Võta ahjust välja, lase jahtuda. Murra sobiva suurusega tükkideks.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin aastavahetuse pidulauale, said palju kiita. Tegin lausa kaks plaaditäit :)
Kas maisijahu ja maisitärklis on eri asjad?
Kärt, vastus su küsimusele on jah - aga täitsa kummalisel kombel olin ma siin retseptis valesti kirjutanud. Vaja on maisitärklist!
kas tavaline tärklis sobib?
Mina kasutasin maisitärklise asemel gluteenivaba jahu. Said ka väägahääd näkileivad!
mis see õigem siis ikkagi on, maisitärklis või maisijahu
Kerli,mina testisin retsepti maisitärklisega!
Mul see praegu ahjus, linaseemned asendasin tšiiaseemnetega.
Lihtsalt super. Ma asendasin maisitärklise kikerhernejahuga, sest seda oli kodus ja mõtlesin ära kasutada, mitte poodi maisitärklist minna ostma.
Krõbedad seemne-näkileivad
Rohkete seemnetega mõnusad näkileivad. Laktoosi-, kaseiini- ja gluteenivabad, sobivad ka veganitele.