Krõbedad seemne-näkileivad

Rohkete seemnetega mõnusad näkileivad. Laktoosi-, kaseiini- ja gluteenivabad, sobivad ka veganitele.

Kogus
plaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 dl kooritud kõrvitsaseemneid

1 dl päevalilleseemneid e. sihvkasid

1 dl seesamiseemneid

0,5 dl linaseemneid

1 dl maisitärklist

0,75 tl peenikest soola

0,5 dl rapsi- või oliiviõli

2 dl keeva vett

Valmistamine

Kuumuta ahi 150°C.

Sega kausis seemned, sool ja maisitärklis. Sega juurde õli ning keev vesi, siis sega ühtlaseks. Lase tainal umbes 10-15 minutit seista.

Kata 30x40 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. Määri tainas spaatli abil küpsetuspaberile. 

Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 45-55 minutit, kuni näkileib on kergelt kuldne ja krõbe.

Võta ahjust välja, lase jahtuda. Murra sobiva suurusega tükkideks. 

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.01.2025 15:15

Tegin aastavahetuse pidulauale, said palju kiita. Tegin lausa kaks plaaditäit :)

Kärt
postitatud 14.01.2025 09:24

Kas maisijahu ja maisitärklis on eri asjad?

Pille
postitatud 14.01.2025 13:37

Kärt, vastus su küsimusele on jah - aga täitsa kummalisel kombel olin ma siin retseptis valesti kirjutanud. Vaja on maisitärklist!

Kaisa
postitatud 16.01.2025 03:26

kas tavaline tärklis sobib?

Tiia
postitatud 16.01.2025 14:50

Mina kasutasin maisitärklise asemel gluteenivaba jahu. Said ka väägahääd näkileivad!

Kerli
postitatud 07.03.2025 09:24

mis see õigem siis ikkagi on, maisitärklis või maisijahu

Pille
postitatud 08.03.2025 09:40

Kerli,mina testisin retsepti maisitärklisega!

Külli
postitatud 26.03.2025 15:59

Mul see praegu ahjus, linaseemned asendasin tšiiaseemnetega.

Ane
postitatud 12.04.2025 19:09

Lihtsalt super. Ma asendasin maisitärklise kikerhernejahuga, sest seda oli kodus ja mõtlesin ära kasutada, mitte poodi maisitärklist minna ostma.