Koori porgandid ja riivi jämedalt, puhasta karusmarjad.
Pane porgandid ja tikrid potti (klõpsa fotol), lisa veidike vett ja keeda tasasel tulel pehmeks (umbes 30 minutit). Sega aeg-ajalt, et moos põhja ei kõrbeks.
Lisa suhkur ja keeda umbes 10 minutit.
Lase moosil veidi jahtuda ja tõsta siis kuumadesse purkidesse.
Kaaneta õhukindlalt.
PS Kui soovid veidi paksemat moosi, siis jäta moos pärast suhkru lisamist ja kuumutamist 24 tunniks kaetult seisma. Järgmisel päeval kuumuta moos uuesti läbi ja pane siis kuumalt purkidesse.
Ei ole see maitselt küll murakamoosi lähedalgi. Tegin eelmisel aastal mitu purki, üks tehti lahti ja söödi suure hädaga ära, teised seisavad siiani. Välimuselt on küll veidi sarnane, suured seemned :D
Porgandi-tikrikeedis
Tikri-porgandimoosi kutsuvad me põhjanaabrid vaese mehe murakamoosiks. Murakamoosi meenutab moos muidugi vaid välimuse poolt, maitse poolest mitte :)