Porgandi-tikrikeedis

Tikri-porgandimoosi kutsuvad me põhjanaabrid vaese mehe murakamoosiks. Murakamoosi meenutab moos muidugi vaid välimuse poolt, maitse poolest mitte :)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandit

500 g punaseid tikreid

300 g suhkrut

veidi vett

Valmistamine

Koori porgandid ja riivi jämedalt, puhasta karusmarjad.
Pane porgandid ja tikrid potti (klõpsa fotol), lisa veidike vett ja keeda tasasel tulel pehmeks (umbes 30 minutit). Sega aeg-ajalt, et moos põhja ei kõrbeks.
Lisa suhkur ja keeda umbes 10 minutit.
Lase moosil veidi jahtuda ja tõsta siis kuumadesse purkidesse.
Kaaneta õhukindlalt.

PS Kui soovid veidi paksemat moosi, siis jäta moos pärast suhkru lisamist ja kuumutamist 24 tunniks kaetult seisma. Järgmisel päeval kuumuta moos uuesti läbi ja pane siis kuumalt purkidesse.

LISA KOMMENTAAR

Juula
postitatud 03.08.2010 13:46

Ei ole see maitselt küll murakamoosi lähedalgi. Tegin eelmisel aastal mitu purki, üks tehti lahti ja söödi suure hädaga ära, teised seisavad siiani. Välimuselt on küll veidi sarnane, suured seemned :D

k
postitatud 03.08.2010 19:35

Minu meelest oli täitsa maitsev, seisma kindlasti ei jää.

Kaneelikang
postitatud 17.08.2012 15:26

Väga maitsev sai.

Kristel
postitatud 15.08.2015 20:44

Kas 24 tunniks seisma peab panema jahedasse?

Pille
postitatud 16.08.2015 17:15

Kristel, jah, jahedasse. Täpsustan seda ka retseptis.