Grillitud patissonid sidruni ja küüslauguga

Prantslased armastavad väikeseid patissone ehk taldrikkõrvitsaid väga, siin üks võimalikke viise nende suvikõrvitsaliste valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg väiksemaid patissone e. taldrikkõrvitsaid

Kaste:

hakitud küüslauguküünt

1 tl riivitud sidrunikoort

4 sl külmpressitud oliiviõli

maitse järgi soola

Valmistamine

Sega kastmeained omavahel. Pane praepannile ja kuumuta tasasel tulel, kuni küüslauk on kuldne. Tõsta tulelt. 

Pese patissonid hoolega ja lõika 1,25 cm viiludeks. Kuumuta praepannil õli ning prae patissoniviilud mõlemalt poolt kergelt kuldseks. Siis tõsta grillrestile ja küpseta triibuliseks. 

Serveerimiseks tõsta igale taldrikule 3-4 grillitud patissoniviilu, nirista peale sidruni-küüslaugukastet. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit blogist.

LISA KOMMENTAAR