Fettuccine Alfredo

Väidetavalt valmistas analoogset rooga Alfredo Di Lelio oma Rooma restoranis 1914. aastal fettuccine all’ Alfredo nime all. USAs väga armastatud pastaroog ja siin ongi ameerikalik mugandus rohke rõõsa koorega. Originaalis koosnes kaste vaid võist ja juustust.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g fettuccine lintnuudleid

Kaste:

100 g võid

250 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

soola ja musta pipart

5 dl värskelt riivitud Parmesani juustu

Valmistamine

Keeda fettuccine rohkes soolases vees al dente.

Samal ajal kuumuta potis või ja rõõsk koor, maitsesta soola-pipraga. Lisa riivitud parmesan ja sega, kuni juust on sulanud ja kaste ühtlane. 

Sega keedetud ja nõrutatud fettuccine'ga, lisades vajadusel veidi pastakeeduvett, et kaste paremini seguneks. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR