Serveeri suvist kooki veel soojalt koos vahukoorega.
180 g nisujahu (3 dl)
85 g suhkrut (1 dl)
2 sl vanillisuhkrut
100 g hakitud külma võid
200 g hakitud martsipani
3 suurt virsikut
250 g värskeid või külmutatud vaarikaid
värskeid vaarikaid
vahustatud 35% rõõska koort
Kuumuta ahi 175 kraadini. Pane kõik taina komponendid köögikombaini ning töötle ühtlaseks puruseks tainaks.
Suru 3/4 tainasegust võitatud 26 cm läbimõõduga koogi- või pirukavormi sisse ning suru tugevasti kokku.
Koori virsikud, lõika viiludeks ja laota vormi. Puista peale vaarikad ning seejärel pudista ülejäänud purutainas peale.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit. Kaunista kook värskete vaarikatega ja serveeri.
Retsept on Rootsi ajakirjast Hembakat.
Vaarika-virsikukook
Serveeri suvist kooki veel soojalt koos vahukoorega.