Vaarika-virsikukook

Serveeri suvist kooki veel soojalt koos vahukoorega.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

180 g nisujahu (3 dl)

85 g suhkrut (1 dl)

2 sl vanillisuhkrut

100 g hakitud külma võid

200 g hakitud martsipani

Täidis:

3 suurt virsikut

250 g värskeid või külmutatud vaarikaid

Kaunistuseks:

värskeid vaarikaid

Serveerimiseks:

vahustatud 35% rõõska koort

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 kraadini. Pane kõik taina komponendid köögikombaini ning töötle ühtlaseks puruseks tainaks. 

Suru 3/4 tainasegust võitatud 26 cm läbimõõduga koogi- või pirukavormi sisse ning suru tugevasti kokku.

Koori virsikud, lõika viiludeks ja laota vormi. Puista peale vaarikad ning seejärel pudista ülejäänud purutainas peale. 

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit. Kaunista kook värskete vaarikatega ja serveeri. 

Retsept on Rootsi ajakirjast Hembakat.

LISA KOMMENTAAR