Pane aquafaba kõrgesse plast- või klaasnõusse, lisa sinepipulber, sool, õunaäädikas ja suhkur/siirup. Töötle saumikseriga ühtlaseks (u 30 sekundit).
Jätka saumikseriga suristamist, samal ajal lisa peene nirena õli - kokku umbes 1-2 minutit. Liiguta saumikserit üles-alla, kuni saad mõnusa tekstuuriga majoneeskastme. Kui kaste liiga vedel tundub, lisa veel õli - mida rohkem õli, seda kreemjam ja paksem majonees.
Timmi maitse parajaks, lisades vajadusel veel magustajat või õunaäädikat või soola.
Serveeri kohe või pane kinnise nõuga külmkappi jahtuma.
Nipid ja soovitused:
Saumikseri asemel võib kasutada ka nt Magic Bullet või Nutribullet tüüpi miksereid. Sel juhul lisa kogu õli korraga ja töötle 4-5 minutit, kuni saad ühtlase kreemja majoneeskastme.
Aquafaba-majonees säilib külmkapis kuni 2 nädalat.
Aquafaba-majonees
Aquafaba'st ehk kikerhernekonservivedeliku abil valmistatud majonees sobib hästi ka veganitele.