Aquafaba-majonees

Aquafaba'st ehk kikerhernekonservivedeliku abil valmistatud majonees sobib hästi ka veganitele.

Kogus
u 2,5 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 sl e. 60 ml aquafaba't ehk kikerhernekonservivedelikku

0,25 tl sinepipulbrit

0,25 tl soola

1,5 tl õunaäädikat e. siidriäädikat

1-2 tl suhkrut või vahtrasiirupit

2-2,5 dl mahedamaitselist õli -

nt viinamarjaseemneõli või päevalilleõli või avokaadoõli või rapsiõli

Valmistamine

Pane aquafaba kõrgesse plast- või klaasnõusse, lisa sinepipulber, sool, õunaäädikas ja suhkur/siirup. Töötle saumikseriga ühtlaseks (u 30 sekundit).

Jätka saumikseriga suristamist, samal ajal lisa peene nirena õli - kokku umbes 1-2 minutit. Liiguta saumikserit üles-alla, kuni saad mõnusa tekstuuriga majoneeskastme. Kui kaste liiga vedel tundub, lisa veel õli - mida rohkem õli, seda kreemjam ja paksem majonees.

Timmi maitse parajaks, lisades vajadusel veel magustajat või õunaäädikat või soola.

Serveeri kohe või pane kinnise nõuga külmkappi jahtuma. 

Nipid ja soovitused:

  • Saumikseri asemel võib kasutada ka nt Magic Bullet või Nutribullet tüüpi miksereid. Sel juhul lisa kogu õli korraga ja töötle 4-5 minutit, kuni saad ühtlase kreemja majoneeskastme.
  • Aquafaba-majonees säilib külmkapis kuni 2 nädalat.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.01.2020 23:37

Aquafabast sai väga kreemja ja siidja tekstuuriga majoneesi. Kasutasin kodumaist tudraõli hoopis.