4 sl e. 60 ml aquafaba't ehk kikerhernekonservivedelikku
0,25 tl sinepipulbrit
0,25 tl soola
1,5 tl õunaäädikat e. siidriäädikat
1-2 tl suhkrut või vahtrasiirupit
2-2,5 dl mahedamaitselist õli - nt rapsiõli, päevalilleõli,
Pane aquafaba kõrgesse plast- või klaasnõusse, lisa sinepipulber, sool, õunaäädikas ja suhkur/siirup. Töötle saumikseriga ühtlaseks (u 30 sekundit).
Jätka saumikseriga suristamist, samal ajal lisa peene nirena õli - kokku umbes 1-2 minutit. Liiguta saumikserit üles-alla, kuni saad mõnusa tekstuuriga majoneeskastme. Kui kaste liiga vedel tundub, lisa veel õli - mida rohkem õli, seda kreemjam ja paksem majonees.
Timmi maitse parajaks, lisades vajadusel veel magustajat või õunaäädikat või soola.
Serveeri kohe või pane kinnise nõuga külmkappi jahtuma.
Aquafabast sai väga kreemja ja siidja tekstuuriga majoneesi. Kasutasin kodumaist tudraõli hoopis.
Aquafaba-majonees
Aquafaba'st ehk kikerhernekonservivedeliku abil valmistatud majonees sobib hästi ka veganitele.