50 g võid
1 suur või 2 väiksemat porrut
100 g noori nõgeselehti
4 kartulit
1 l köögivilja- või kanapuljongit
1 dl kohvikoort või vahukoort
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:hakitud värsket murulauku
Haki porru valge ja heleroheline osa (tume osa jäta näiteks puljongi keetmiseks, seda siin vaja ei lähe). Loputa nõgeselehed hoolega.
Kuumuta poti põhjas või, siis lisa porru ja prae mõned minutid. Koori kartulid, lõika väiksemateks tükkideks ning lisa potti. Maitsesta kergelt soolaga.
Kalla peale puljong. Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel umbes 25 minutit, kuni kartulid on peaaegu pehmed.
Lisa pestud nõgeselehed, kuumuta veel 4-5 minutit.
Püreesta supp kannmikseris või saumikseriga, siis pane uuesti potti ja timmi maitse soola-pipraga parajaks. Sega juurde rõõsk koor, kuumuta läbi ja serveeri.
Kaunistuseks lisa igale supiportsjonile veidi hakitud murulauku.
Nami-Nami Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed (märts 2017), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegime Viimsi päevakeskuse eakate kokandusringis "Hõbekulp". Keegi polnud varem nõgeseuppi söönud ja kõigile meeldis väga.
Nõgesepüreesupp
Nopi igalt nõgesetaimelt vaid 4-5 väiksemat pealmist lehte - need on maitsvaimad.