Daikoni-porgandisalat

Kerges riisiäädikamarinaadis daikoni ehk jaapani rõika ja porgandi salat sobib hästi aasiapäraste toitude lisandiks.

Kogus
purgitäis
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g jaapani rõigast (daikon)

2 porgandit

1 sl soola

Marinaad:

250 ml vett

4 sl riisiäädikat

3 sl suhkrut

1 sl soola

Valmistamine

Koori rõigas ja porgand ja lõika mõlemad tikkudeks. Pane väikesesse purki või kaussi, lisa 1 sl soola ja lase tund aega tõmmata. 

Sega soe vesi ja riisiäädikas, suhkur ja sool, kuni suhkur ja sool on sulanud. Kalla segu köögiviljadele.

Keera purk kinni või kata kauss toidukilega. Lase vähemalt 1 tund ja kuni 3 päeva maitsestuda. 

Salat säilib külmkapis kuni nädala.

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.11.2017 20:14

Lihtne ja maitsev lisand. Rõika maitse mahenes ka vaid tunniajalise seismise järel oluliselt ja tulemuseks oli mõnusalt krõmpsuv ja maheda maitsega köögiviljasalat.