BBQ jaka

Põnev taimne alternatiiv erinevatele rebitud lihadele. Vaja on noort jakat soolvees ("Green jackfruit in water"), mitte siirupis vms.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 x 560 g purki noort jakat soolvees (jackfruit)

4 sl BBQ-maitseainet (vt allpool)

1,75 (veganlikku) BBQ-kastet

vett

Maitseainesegu:

2 sl pruuni suhkrut

1 tl paprikapulbrit

0,5 tl tšillipulbrit

0,5 tl küüslaugupulbrit

0,5 tl musta pipart

0,5 tl soola

Valmistamine

Kummuta jakakonservid sõelale, loputa jooksva külma vee all ja nõruta korralikult. Lõika jakatükkidelt ära kõvem "südamik", viska need minema. Pane puhastatud jakad kaussi ja tõsta kõrvale.

Sega BBQ-maitseained omavahel, sega jaka hulka.

Kuumuta suur pann keskmisel kuumusel. Kui pann on kuum, lisa õli ja maitsestatud jaka. Sega hoolega läbi ja pruunista 2-3 minutit.

Lisa BBQ kaste ning nii palju vett, et saaksid mõnusalt vedela kastme. Sega läbi, alanda kuumust ning hauta 20-35 minutit, kuni saad mõnusalt maitsestatud jakasegu. Eemalda kaas ja sega paar korda. 

Soovi korral võid jaka hautamise ajal jakatükke kahe kahvli abil ribadeks tõmmata, siis meenutab see rohkem "rebitud sealiha". 

Loe veel:

Allikas: Minimalist Baker, kes kasutas BBQ-jakat burgerikuklite täidiseks, lisandiks avokaado-kapsasalat. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR