2 x 560 g purki noort jakat soolvees (jackfruit)
4 sl BBQ-maitseainet (vt allpool)
1,75 (veganlikku) BBQ-kastet
vett
Maitseainesegu:2 sl pruuni suhkrut
1 tl paprikapulbrit
0,5 tl tšillipulbrit
0,5 tl küüslaugupulbrit
0,5 tl musta pipart
0,5 tl soola
Kummuta jakakonservid sõelale, loputa jooksva külma vee all ja nõruta korralikult. Lõika jakatükkidelt ära kõvem "südamik", viska need minema. Pane puhastatud jakad kaussi ja tõsta kõrvale.
Sega BBQ-maitseained omavahel, sega jaka hulka.
Kuumuta suur pann keskmisel kuumusel. Kui pann on kuum, lisa õli ja maitsestatud jaka. Sega hoolega läbi ja pruunista 2-3 minutit.
Lisa BBQ kaste ning nii palju vett, et saaksid mõnusalt vedela kastme. Sega läbi, alanda kuumust ning hauta 20-35 minutit, kuni saad mõnusalt maitsestatud jakasegu. Eemalda kaas ja sega paar korda.
Soovi korral võid jaka hautamise ajal jakatükke kahe kahvli abil ribadeks tõmmata, siis meenutab see rohkem "rebitud sealiha".
Allikas: Minimalist Baker, kes kasutas BBQ-jakat burgerikuklite täidiseks, lisandiks avokaado-kapsasalat. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
BBQ jaka
Põnev taimne alternatiiv erinevatele rebitud lihadele. Vaja on noort jakat soolvees ("Green jackfruit in water"), mitte siirupis vms.