Kreeka sidrunikana ja -kartulid

Kotopoulo Lemonato on üks lihtsamaid Kreeka roogi, kus kanakoivad vm kanatükid ja kartulisektorid küpsevad ahjus koos sidrunimahla, rohke oliiviõli ning kuivatatud punega mõnusaks argiroaks.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8-12 kana poolkoiba

1 kg kartuleid

1-2 sidruni mahl

4-5 sl külmpressitud Kreeka oliiviõli

1 sl kuivatatud (Kreeka) punet

soola ja musta pipart

1 dl vett või kanapuljongit

Valmistamine

Võta nii suur ahjuvorm, kuhu kartulid ja kanatükid mugavasti ühe kihina ära mahuvad. 

Aseta kanatükid ahjuvormi. Pese ja koori kartulid, lõika pikuti neljaks sektoriks, lisa ahjuvormi. Puista peale pune, maitsesta julgelt soola-pipraga. Nirista peale oliiviõli ja värskelt pressitud sidrunimahl.

Nüüd sega kõik komponendid korralikult omavahel läbi, nii et kõik oleks sidrunimahla ja õliga ja maitseainetega kaetud. Kalla peale vesi/kanapuljong. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, kuni kana on küps ja kartulid kuldpruunid. Pööra kartuleid ja kanakoibi küpsetamise ajal 1-2 korda, et need ühtlasemalt küpseks ja jumet saaksid.

Serveeri värske rohelise salatiga.

Nipid ja soovitused:

LISA KOMMENTAAR

Marika
postitatud 28.03.2017 17:43

Kas keegi on prooinud ka sibulat lisada? Et kuidas sobiks sidrunimahl ja sibulad kokku?

Arved Pik
postitatud 03.07.2017 09:02

Ma teeks pigem apelsiniga.

Hexy
postitatud 07.10.2018 10:37

Maitsev toit, mina kasutasin ühte sidrunit.

Maiuke
postitatud 18.04.2020 10:40

Tuli väga häääää. Panin apelsini ka.

Tiina
postitatud 16.03.2024 15:57

Väga maitsev roog! Lisasin ka mõned küüslauguküüned ja lõpu eel ka peotäie kirsstomateid.