8-12 kana poolkoiba
1 kg kartuleid
1-2 sidruni mahl
4-5 sl külmpressitud Kreeka oliiviõli
1 sl kuivatatud (Kreeka) punet
soola ja musta pipart
1 dl vett või kanapuljongit
Võta nii suur ahjuvorm, kuhu kartulid ja kanatükid mugavasti ühe kihina ära mahuvad.
Aseta kanatükid ahjuvormi. Pese ja koori kartulid, lõika pikuti neljaks sektoriks, lisa ahjuvormi. Puista peale pune, maitsesta julgelt soola-pipraga. Nirista peale oliiviõli ja värskelt pressitud sidrunimahl.
Nüüd sega kõik komponendid korralikult omavahel läbi, nii et kõik oleks sidrunimahla ja õliga ja maitseainetega kaetud. Kalla peale vesi/kanapuljong.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1,5 tundi, kuni kana on küps ja kartulid kuldpruunid. Pööra kartuleid ja kanakoibi küpsetamise ajal 1-2 korda, et need ühtlasemalt küpseks ja jumet saaksid.
Serveeri värske rohelise salatiga.
Kas keegi on prooinud ka sibulat lisada? Et kuidas sobiks sidrunimahl ja sibulad kokku?
Ma teeks pigem apelsiniga.
Maitsev toit, mina kasutasin ühte sidrunit.
Tuli väga häääää. Panin apelsini ka.
Väga maitsev roog! Lisasin ka mõned küüslauguküüned ja lõpu eel ka peotäie kirsstomateid.
Kreeka sidrunikana ja -kartulid
Kotopoulo Lemonato on üks lihtsamaid Kreeka roogi, kus kanakoivad vm kanatükid ja kartulisektorid küpsevad ahjus koos sidrunimahla, rohke oliiviõli ning kuivatatud punega mõnusaks argiroaks.