4 suuremat peeti
800 g kivisoola või jämedat meresoola
Marinaad:2 tl vedelat suitsu
1 tl valge veini äädikat
1 sl oliiviõli või rüpsiõli
Serveerimiseks:2 sl kappareid
1 sl riivitud värsket mädarõigast
Pese peedid, kuivata, aga ära koori! Kata ahjuvormi põhi soolaga, siis aseta peale peedid. Kata pealt soolaga, nii et peedid oleksid "peidus".
Küpseta 200-kraadises ahjus (või 180C pöördõhuga ahjus) 1,5 tundi. Lase peetidel jahtuda, siis tee soolakest katki ja koori peedid.
Lõika peet köögimandoliini, terava noa või köögiviljakoorijaga õhukesteks viiludeks.
Aseta peediviilud kaanega nõusse. Sega marinaadiained omavahel, kalla peetidele. Lase külmkapis 1-2 päeva maitsestuda, aeg-ajalt segades.
Serveeri kapparite ja riivitud mädarõikaga.
Allikas: Maku.fi, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Täitsa huvitav maitse. 2 tundi soolas küpsetatud peet on tegelikult juba ilma igasugu lisadeta väga hea ja see suits ei teinud teda kuidagi kehvemaks :) Ma suitsupõtra söönud ei ole ja sellega võrrelda ei oska aga väga mõnus suitsupeet sai küll.
Suitsupeet
Suitsumaitselises marinaadis maitsestunud soolakoorikus küpsetatud punapeedi viilud. Kui suitsuporks meenutab hea tahtmise korral külmsuitsulõhet, siis "suitsupeet" meenutab hea fantaasia korral külmsuitsutatud põhjapõdraliha :) Samas on see ka lihtsalt tore ja põnev viis punapeedi serveerimiseks.