Praetud pommu halloumi juustuga

Rootsi telekoka Tareq Taylori retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 pommu e. baklažaan

oliiviõli

meresoolahelbeid

0,5 sidruni mahl

200 g halloumi juustu

Kaunistamiseks:

värsket piparmünti

1 tl za'atar maitseainesegu või sumahhi

Valmistamine

Viiluta pommu 1 cm paksusteks viludeks ja prae kõrgel kuumusel rohkes oliiviõlis, kuhu on lisatud veidi soolahelbeid. Võta pommuviilud pannilt, kui need on kuldpruunid ning lase köögipaberil taheneda. Pigista soojadele pommuviiludele  veidi sidrunimahla.

Viiluta halloumi 1 cm viiludeks ja prae kergelt õlitatud kuumal pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Lao halloumi ja pommu vaheldumisi taldrikule. Puista peale värsket münti ning za'atari't või sumahhi. Serveeri soojalt. 

Retsept on mugandatud raamatust "Tareq. Lihtsad lemmikud" (Kirjastus Varrak, 2015)

LISA KOMMENTAAR